sábado, 22 de diciembre de 2012

Neguko barazkiak, ideiak eta errezetak (II)

Gaurkoan, aurrekoan azaldutako barazkiekin egiteko Pep Ballester sukaldariak prestatutako errezeta batzuk aurkeztuko dizkizuegu:

Neguko menestra.

Osagaiak (4 pertsonentzat): tipula edo tipulina, mihilu edo hinojo pixkat, tomate bat, kolinaboa, borraja zurtoin batzuk, azalore txiki bat, 4 orburu edo alkatxofa, zerba edo azelga, 4 txanpiñoi. Bestelako barazkiak ere gehi ditzakegu, azenarioa, illarrak, etab. Urdaiazpiko pixkat.

Prestaketa: kolinaboa, borraja, azalorea eta orburuak egosi. Ondoren azalorea eta zerbaren orri-mami edo penkak arraultza eta irinetan pasa eta frijitu. Ontzi batean tipula potxatu, ondoren txanpiñoiak gehitu eta botatzen duten ura lurrintzean, tomatea eta urdaiazpikoa gehitu. Ondoren aurretik egositako barazkiak jartzen joan, baita frijitutakoak ere gainean, eta gehien gustatzen zaigunaren ura gehitu gustuaren arabera. Minutu batzuen ondoren prest!



 Neguko barazkientzat ozpin-olio edo vinagreta.

Pixkat egositako porru batzuekin edo baporean egindako barazkiekin jartzeko ozpin-olio egokia.

Osagaiak: Dijongo mustarda granulatua edo lisoa, eztia, ozpina, gatza eta olioa.

Prestaketa: mustarda, eztia, ozpina eta gatza nahastu eta gero pixkanaka olioa nahasten joan loditasun eta sapore egokiak lortu arte. Modenako ozpin pixkatekin apaindu daiteke.

Arrautza-irinetan pasatako zerba orri-mami edo penka beteak.

Penkak jaki ezberdinekin bete ditzakegu, piper berdeak; urdaiazpikoa; uzdaiazpiko egosia eta gazta; etab. Ondoren dena arrautza eta irinetan pasa eta frijitu. On egin!

No hay comentarios:

Publicar un comentario